Optakt til VM i kvindefloorball – 10 spørgsmål til Anne Vestergaard Poulsen

15. Vestergaard Poulsen Anne (Forward)

Navn; Anne Vestergaard Poulsen, Alder; 30 år, Klub; ÅFK,  spiller i nummer; 15 med position; Back på både landsholdet og i klubben. Hun har deltaget i 11 landskampe og 0 VM.

Hvad fik dig til at starte med at spille floorball og hvor længe har du spillet

Jeg har spillet i 10 år. Jeg har altid været en fodboldpige, men i sommerferien 2005, tog min gode veninde Karen Vester, mig med til sommertræning i FC Outlaws. Det var egentlig meningen, at jeg skulle tilbage til fodbold efter ferien, men pigerne i Outlaws var søde og spillet  spændende og udfordrende, så jeg blev hængende.

Hvad motiverer dig som floorballspiller

Det sociale aspekt spiller en stor rolle for mig. Jeg nyder at komme til træning og have det sjovt med pigerne.  Derudover er jeg fascineret af spillets tempo, intensitet og taktiske aspekt.

Bedste floorball oplevelse/mål/assist

Floorball har heldigvis givet mig rigtig mange gode oplevelser. Men det er klart, at mit første DM-guld sidste år var stort.

Bedste spiller du har spillet sammen med

Bliver nødt til at nævne to: Cecilia Di Nardo og Mia Østerhaug.

Di Nardo er jeg så heldig at spille sammen med, på både klubhold og landshold for tiden. Hun er en genial spiller med en super teknik, eminent overblik og helt fantastisk indstilling, der derudover har et stort overskud til at lære fra sig.

Mia Østerhaug (nordmand) spillede sammen med hende i flere år i Århus. Hun er en elegant back, med en super teknik og et godt skud, samtidig med at hun er fysisk stærk og en rigtig fighter.

Hvem ville du gerne spille på hold med

Jeg har spillet/spiller med rigtig mange dygtig floorballspillere og dejlige mennesker, som jeg har nydt at være på hold med, og det kan være svært at fremhæve nogle fremfor andre. Det er dog oplagt at nævne de to ovenstående;  Di Nardo og Mia Østerhaug.

Derudover vil jeg også gerne fremhæve Marie Louise Tøttrup, a.k.a Gis. Hun er ikke bare en rigtig dygtig floorballspiller, med fint overblik og god evne til at sætte sine medspillere i scene, hun er også et fantastisk positivt og dejligt menneske, der altid er klar med opmuntring og støtte. Hun har i mange år været en helt central og meget betydningsfuld figur på ÅFS/ÅFK’s 1. damehold.

Hvad glæder du dig mest til ved VM 2015

Jeg glæder mig til at få lov til at være en del af en så stor floorball begivenhed. Det bliver en kæmpe oplevelse! Derudover glæder jeg mig til at være en del af et rigtig godt hold, der har stort gå på mod og lyst til at vise, hvad det kan.

Hvad mener du, du bidrager til kvindelandsholdet med

Fysik og en stærk defensiv.

Hvad er dine personlige ambitioner ved VM

Jeg er ny på holdet og fuldt ud bevidst om, at jeg ikke skal spille 3 perioder i hver kamp. Men jeg har en ambition om at gribe chancen når jeg får den, og yde det allerbedste jeg kan for at hjælpe holdet.

Hvordan tror du dansk kvindefloorball bedst fremmes

Det er klart, at kvindefloorballs fremtid ligger i ungdommen. Det er dog bare lettere sagt end gjort at få en ungdomsafdeling op at køre. I ÅFK er, der i al den tid jeg har været i klubben, blevet lagt mange timer, i forsøget på at få ungdomsspillere i gang. Vi har været ude på skoler og undervist i idrætstimerne. Vi været med til at afholde skolefloorball turneringer og vi har præsenteret sporten til diverse børn/unge arrangementer.  Vi har da også i perioder haft godt fat i en god flok piger. Men vi må bare indse at lige meget hvor gode trænere, træningstider og faciliteter, vi har, så er vores produkt bare ringere, end det f.eks. håndbold og fodbold kan levere – der er færre holdkammerater (ofte med stor niveauforskel), der er færre turneringskampe, og når man endelig skal afsted og spille kamp, er der relativ lang transporttid.

Jeg har således ikke den gode løsning på at tiltrække flere piger til sporten. Men måske skal vi have fat i dem så tidligt som overhovedet muligt.  Det er i hvert fald det, vi prøver i ÅFK for tiden, hvor vi på holdet ”Små Blå Fødder” har 15-20 2-8-årige til at lege/træne floorball. Håbet er så selvfølgelig, at de bliver hængende, når de bliver ældre.

Til sidst vil jeg godt sende et klap på skulderen til Blackhawks, der har fået gang i en blomstrende pigeafdeling. Det er vejen frem for dansk kvindefloorball, og jeg håber, at alle vi andre får held til at følge trop.

Jeg siger mange tak til Anne og hepper på hende og holdet til december!

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.