Lidt fra floorball ABC

I kampen mellem Benløse-Floorball var der faktisk flere interessante situationer…bla dette kontraangreb, fint udført af Simon Møller og Jonathan Velgaard.

Frederikshavn i sort kommer i en kontra 2 mod 1. Bolden er hos #5 Simon Møller, han har i princippet to muligheder, enten at skyde selv, eller spille den til Jonathan Velgaard længst borte.

blog floorball bfc-fred1

Benløses ene back skal foretage et valg, skal han gå efter bolden eller dække pasningen. Det han vælger at gøre, vil ligeså afgøre valget hos Simon Møller der stadig har bolden.
Som det ses, er Benløse backen på vej mod Frederikshavnerspilleren. Bemærk at Benløse keeper stadig er placeret så han som sådan sidder neutralt.

blog floorball bfc-fred2

Valget er nu taget af Benløsebacken, han er på vej ned for at dække pasningen, det betyder at Benløse keeper skal tage det skud der kan komme.

blog floorball bfc-fred3

Benløsebacken gør sig så bred som muligt, men balancen er væk nu når han kommer ned i den position, dvs. han har svært ved at flytte fødderne for at kunne snuppe en pasning.
Benløsekeeper er langt ude af målet for at gøre vinkel mindre da han skal tage skuddet.

#5 Simon møller, ligger en præcis pasning hvor der er plads langs gulvet, og så har Jonathan Velgaard helt frit mål og scorer efterfølgende.

blog floorball bfc-fred4

Bolden er præcis lagt, og Jonathan Velgaard har et tomt mål at sætte bolden ind i.
Kontraangreb eksekveret til UG

blog floorball bfc-fred5

Det som er interessant, er jo hvad kunne Benløse have gjort anderledes!

Til at starte med, skal man som hold undgå at komme i en 2 mod 1 situation, her bliver Benløse fanget højt på banen og afsted går det.

Benløsebacken har 3 muligheder

#1, han kan gå mere direkte mod spilleren med bolden og presse ham til en fejl, men velvidende at spilleren bag ved ham vil være meget fri

#2, den løsning han han ender med at vælge hvor han bliver på midten og forsøger at dækken en pasning, så keeper skal tage skud.

#3, holde fokus mere på Jonathan Velgaard og bevæge sig mere over mod ham, så han ikke kan få en pasning overhovedet, og overlade det til Benløsekeeper at klare den situation hvor Simon Møller kommer ned mod målet, velvidende at Simon Møller er left, og ikke har optimal skudvinkel, i forhold til at være right.

Som hold kommer man i disse situationer igen og igen, og her er det vigtigt at der er klare aftaler om hvad man skal gøre.

I dette tilfælde, der er de to Frederikshavnerspiller knivskarpe, men som forsvar handler det nogen gange om at lokke angriberne, til at foretage de valg, som kan give forsvaret en større mulighed.

Så hvad ville du som træner gøre i en evaluering af denne situation, og hvad vil du som back/keeper gøre for at lave en klar aftale næste gang.

One comment

  1. Det kommer meget an på hvem de to angribere er! Som udgangspunkt vil jeg altid dække manden uden bold. MEN hvis den farligste angriber er ham der har bolden, så kan jeg godt finde på at gå på ham. Det kræver et godt kendskab til modspillernes niveau.

    Det kommer også an på hvordan hvilken side de spiller til. Hvis den frie spiller (herover Blackhawks’ Velgaard) var Right’er (og dermed vil få sværere ved at afslutte), så bør man gå efter manden med bolden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.