Copenhagen-Vanløse 29-5

Et resultat der ikke hører hjemme i landets bedste række, men det var hvad der skete i lørdagen kamp. Vanløse fik en gevaldig sæk.

Det enkle vil være at sige, hvor er i dårlige Vanløse, helt ærligt hvor pinligt.

Men Vanløse, ja de startede allerede forrige sæson med at bevidst at arbejde med mange unge spillere, og til denne sæson, der valgte de at køre linjen videre. Flere af de trofaste spillere tog afsked med holdet og 4 dygtige svenske spillere kom til.

Før sæson var der flere der spurgte om hvad Vanløse havde gang i, med at smide penge efter svenskere.

Det enkle svar er, enhver klub gør det de tror på er det rigtige, og har du pengene, så var det en oplagt mulighed at gøre. Få rutinerede spillere ind, som de unge kunne læne sig opad.

Spillemæssigt fungerede det ikke for Vanløse på banen.

Uro kostede at mange spillere sagde farvel og aftalerne med de svenske spillere blev stoppet.

Men som jeg har skrevet før, ligaen har brug for Vanløse (og Århus), så fremfor at være skadefro, så handler det om at række hånden frem og anerkende Vanløse.

For til kampen mod Copenhagen, som ikke må have været let at spille, mod en modstander der er et niveau under, så er det svært at holde koncentrationen, men med 29 scorede mål, så lykkedes det.

De der var i hallen, de så ligeså et Vanløsehold, hvor spillerne kæmpede for hinanden og på intet tidspunkt slog op i banen.

Respekt.

På bloggens facebookside, der skrev Copenhagens keeper Michael Ejlerskov en meget fin kommentar, som jeg tillod at tage med her, for det rammer meget præcist

I det hele taget en kamp, som ikke hører hjemme i ligaen.

Jeg har kæmpe respekt for de Vanløse spillere, som mødte op på dagen fordi deres klub betyder mere end resultatet i den situation, som klubben er kommet i på liganiveau.
For første gang i to sæsoner, så var det faktisk det såkaldte “gamle” Vanløse der var tilbage på banen.

Vanløse har altid, i mine øjne, stået stærkt som klub og forening, fordi der altid har været en god social ånd, godt fællesskab og en stor kerne af spillere og frivillige, som vil gå rigtigt langt for klubben i gode såvel som dårlige tider. Det var det som kunne ses på banen i dag.

Det kan godt være vanløse ikke kunne være med på niveauet i dag, men Vanløse fremstod, som et langt mere homogent hold i dag end hvad man ellers har set i denne sæson og sidste sæson. Det kan Vanløse være stolte af.

Jeg ved godt, at reglerne ikke tillader en umiddelbar trækning af et ligahold uden den ellers går udover klubbens andre hold, økonomien samt at det selvfølgelig er ærgerligt at reducere ligaen til 8 hold.
Men der er ingen der vinder på at Vanløse forsætter i ligaen, hvis de helst gerne vil ud af den og ikke kan stille et bedre hold.

Vanløse satsede stort og gik en ny vej, vi var mange der rystede på hovedet. Ja, vi havde ret, men hvis ikke der er nogle som tør prøve nye veje, så udvikler sportens sig ikke.

Det må være “straf” nok for Vanløse, at de skal kæmpe med at få lavet et nyt setup. Lad klubben fokusere på det ungdomsarbejde, der blev sat i værk for 2 sæsoner siden, som faktisk har været en succes på de helt små årgange. Vanløse skal have støtte i at få bygget et godt fundament med en stor ungdom.

Keep up det gode foreningsarbejde, hold fast i at få gang i ungdommen, det er fundamentet for succes på den lange bane.

Andre klubber kunne let få store udfordringer, hvis de pludselig mistede det meste af et hold, hvis der ikke er unge spillere der er på vej nedefra.

Det er ikke muligt at hente spillere bare lige sådan.

Så thumbs up Vanløse herfra

blog floorball 29-5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.