Floorball og motion og det at have andre målgrupper

For noget tid siden, var der en nyhed om et projekt med ældre mænd der havde spillet floorball og hvilke sundhedsmæssige konsekvenser der var på dette.

Floorball kan spilles af alle, og der er nogle målgrupper som bare er meget potentiale til floorball.

Nu blev jeg så ringet op af en god ven, som intet har med floorball at gøre. Hans moder på snart 70 år havde været til et arrangement, hvor de ældre skulle prøve 6 forskellige idrætter i løbet af en dag.

Det lige fra krolf til ja, floorball.

Det havde været noget af en succes, klart det mest populære på dagen, og moderen havde sprunget rundt som aldrig før.

Jeg måtte fortælle om en af mine gode oplevelser med sporten, hvor jeg var hyret til at holde et oplæg for en lærerforening, men da jeg kom frem, ja stod der ikke mange lærere, men til gengæld en del fra ældremotion.

Åh nej var min tanke, det bliver en lang dag. Men hvilken livsglæde og hvilken spillelyst de dog besad. Så det endte med at blive en superoplevelse.

For den enkle oplevelse var jo, at alle kunne være med. Banen var mindre og der blev spillet uden keeper. Nogle kunne løbe lidt bedre end andre, men det fungerede fint og spillet var faktisk ret intenst aldersgruppen taget i betragtning!

Her er der virkelig en stor mulighed for foreningerne, starte motionsfloorball op. Den instruktør der skal være, skal jo blot være en der er et stort legebarn, for det handler ikke om øvelser. De vil gerne spille kamp. Så det er bare at dele to hold og spille, samt fløjte for det der kunne være.

Med tiden, ja der vil jeg gætte på at et sådant hold vil blive mere eller mindre selvkørende.

Som forening, ja der ville jeg overveje om det ikke var noget der skulle bruges energi på

floorball 4
Glem keeperen, bare spil

Reklamer

One comment

  1. Floorball er for alle: Har oplevet en fysioterapeut lave et projekt på et plejehjem, hvor beboerne sad i rundkreds på stole med hver deres floorball-stav. Så skød de en bold (blød bold større end en floorball) rundt i mellem hinanden, og hvis bolden gik ind mellem ens stoleben, havde den som skød scoret. Dejligt simpelt, men utrolig hvad det gjorde ved disse menneskers vitalitet! (og fysisk vedliggeholdelse/optimering)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.