Hvorfor Twitter

Jo det kan du læse om her, og lad mig lige citere lidt fra artiklen

Social graph vs Interest graph

Facebooks hovedmission er at give os en online spejling af vores netværksdiagram, den såkaldte såkaldte sociale graph. Det har det altid været, og det er stadig rygraden i alt hvad der udspringer af Facebook. Sagt på almindelig dansk taler vi altså om en online udgave af individets mange relationer, både til nære venner og til fjerne bekendte. På Facebook-sprog taler vi om dem alle som venner.

Twitter virker slet ikke på samme måde. Her giver det mening at gå ind med sine interesser først. Du samler din interest graph ved at plukke nøglepersoner fra politik, sport, musik, hobby og din faglighed. For mit vedkommende bliver det en håndfuld politiker fra begge sider, fodboldspillere, diverse danske hiphop-artister og så en kæmpe bunke af twitterbrugere der interesserer sig for sociale medier ligesom mig.

Alene i den beskrivelse af de to, begynder mange at kunne forstå, hvorfor Twitter ikke er en erstatning for Facebook, men derimod et supplement. Man siger (nok mest på Twitter), at på Facebook finder du dem du ikke orker at være venner med mere, og på Twitter finder du dem du gerne vil være venner med.

Her har du essensen i hvorfor Twitter er så mere brugbart og stærkt et medie.

Indlægget er skrevet af Thomas Bigum, som er en af de absolutte bedste i Danmark når det handler om sociale medier og platforme.

Hele indlægget kan du læse her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.