Et tilbageskridt for ligaen

I weekenden besluttede klubberne på struktur- og budgetmødet, at lave om i formen for turneringen.

Væk er den landsdækkende liga, og i stedet kommer modellen med en opdelt liga øst og vest, hvor top 3 fra begge rækker går videre til et landsdækkende mellemspil.

Det egentlig slutspil bliver så med 4 hold!

Flere tynde kampe for topholdene
Det er den enkle konsekvens, når ligaen bliver udvandet. Der bliver flere tynde kampe og færre kampe med intensitet og nerve for de bedste hold.

Det får en betydning for det danske landshold ligeså, for en af årsagerne til succes for Danmark i VM sammenhæng, det er flere tætte kampe i ligaen.

God for mellemholdene
Hvor det er skidt for topholdene, så er det positivt for mellemholdene, er et hold ikke med i top 3. Så bliver der en række tætte kampe mod top 3 fra 1.div, hvor der er tre pladser på spil til den kommende sæson i ligaen.

Hvor skal spillerne komme fra
Hvis du går ind og ser på gennemsnitsalderen på holdene der er placeret uden for de 5 stærke hold (Frederikshavn, Sunds, Benløse, Rødovre og Copenhagen), så er det hold med en snitalder der er væsentlig højere end snittet for ligaen der er 21½ år.

Det er som sådan ikke et problem når spillerne er dygtige nok, problemet kommer for hvem skal erstatte dem? Hvor skal de nye spillere komme fra?

Der er en grund til at de 5 bedste hold i Danmark er de før nævnte. Alle 5 hold, de har en stærk og etableret ungdomsafdeling, så de hver sæson kan få nye dygtige spillere op. Det er et MUST såfremt du skal være med på liganiveau. Med mindre du da har en økonomi der gør du bare kan hente de spillere du vil!

Den store fare 
Hvis denne periode ikke bruges til at få gang i talentudviklingen, så et tiltaget en stort selvmål, når skridtet til landsdækkende liga skal tages.

Det er afgørende at det ikke bliver en sovepude for klubberne, for nu er det jo fint med det niveau her. Vi kan være med!

Men toget kører, og de klubber der ikke får gang i ungdomsarbejdet, de er væk om nogle sæsoner.

Derfor håber jeg INDERLIGT, der vil komme krav til klubberne i denne periode på deres ungdomsarbejde. Der er nøglen til succes.

Hvor mange togvogne?
I dag er der reelt blot 5 hold som holder kvalitet i ligaen, det er for smalt til en liga! Skal dansk floorball fortsat løfte og udvikle sig, er det afgørende at der kommer flere vogne med på toget, det er nøglen til succes.

blog floorball1

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.