Talentarbejdet

Peter Hug er udover at være Sundstræner, ligeså engageret i talentarbejdet i forbundet. Han var således med da de danske talenthold var i Sverige og spille en talentturnering.

Her deltager de bedste hold fra de svenske distrikter var med. Nu er der er en del svenske distrikter der har flere spillere end hvad der er i Danmark, og med tanke på Sverige er førende i floorballverdenen.

Så er det at få lov at komme over og møde svenske hold, guld værd i ens udvikling. Det var det jeg fik en snak med Peter Hug om.

Hvad betyder det for Jer trænere at få lov at stille hold mod de svenske distrikter?
Det at komme til Sverige med nogle af de bedste spillere vi har i DK er en ren fornøjelse!

Vi har haft rigtig mange talent fulde spillere inde omkring Floorball DK’s spillerudvikling seneste sæson og deres floorballfærdigheder har generelt set været i højt niveau.

At få mulighed for at prøve disse færdigheder af mod svensk modstand af deres kvalitet gør, at vi bedre kan vurdere vores danske niveau.

Vi trænere får endvidere nye input og deraf nye ideer til spilsystemer og spillerudvikling generelt.

Nu har du været med et par år til de her turneringer, men hvordan har spillerne det med at skulle møde svenske talenter?

Vi har første samling slut august hvor man allerede hører ordet “talenttur til Sverige” blandt spillerne.

Vi har som sagt stor deltagelse til spillerudviklingen af både piger og drenge og har ikke mulighed for at tage alle spillere med.

Talentturen til Sverige er derfor spillere vi trænere har udvalgt som værende blandt de bedste – hvilket netop gør, at både piger såvel som drenge kæmper for at bevise at de er netop det – altså de bedste.

Vi gør i den forbindelse meget ud af at fortælle dem, at man skal kunne begå sig godt i et spillerteam både på men i den grad også uden for banen –  i væremåde og tale.

Spillerne er også godt klar over, at spillerudvikling er et “udstillingsvindue” for trænere der ser kommende spilleres talenter og fremtidige muligheder indenfor landsholdsdeltagelse.

Spillerne vil gerne vise, at de har hele pakken OG kan matche de svenske talenter 🙂 

I år var et dansk hold i finalen for første gang, hvis du skal give tre gode grunde til at vi kan matche svenskerne hvad vil det så være?

Svært at svare konkret på, men tænker vi skal fortsætte vores koncept for spillerudviklingen – vi er nået længere i turneringen for hver deltagelse.

Spillernes kvaliteter har også være opadgående siden vi startede talentprojektet tilbage for flere år siden.

Flere spillere er ekstremt godt “skolet” af deres respektive klubber, hvilket vi nyder godt af. I den forbindelse et stort tak til de gode trænere rundt omkring i DK for deres engagement og flotte arbejde.

Et faktum som også tidligere nævnt er, at flere af de netop talentfulde spillere har fået øjnene op for, at tilmelding til Floorball DK´s spillerudvikling rent faktisk er det “udstillingsvindue” der kan bringe dem videre frem i deres floorballudvikling og – drømme for fremtiden.

Vi forsøger i trænerteamet at “skole” dem videre i hvad den verden kan kræve på af spillerkvalitet og spillermentalitet.

Nuværende U19 landshold indeholder mange spillere der har deltaget i Floorball DK´s spillerudvikling. Det er vi stolte af!

Hvilken forskel ser du teknik og spillemæssigt på de svenske talenter og de danske spillere?

De får I Sverige lov til at benytte mere fysik – altså spille mere fysisk uden kendelser end vi er vant til i DK. Det er en meget væsentlig ting i en kamp som spillerne skal kunne stå imod.

Svenskerne synes født med spilsystemer i deres hoveder og kan mange til punkt og prikke. Deres fysik og hurtighed er beundringsværdigt, deres sikre førstegangspasninger og deres bevægelsesmønstre i tomrummene ser legende let ud…mange kan endvidere trylle med bolden.

MEN, dermed ikke sagt at de er langt foran os….

Vores danske spillere og vi trænere arbejder på de svenske kundskaber OG udvikler nyt! Vi er allerede nået langt hvilket vores resultat denne sæson også beviste.

Vi nåede til finalen – vi forsøgte, vi tabte men for pokker vi har lærte en masse vi kan arbejde videre med – såvel trænere som spillere. 

Ordet er frit?

Sidste år var vi ét sekund fra finalen, i år kom vi i finalen…så næste år må vi vinde finalen!

blog floorball talenthold 2018 sverige.2jpg

Holdet der var ganske nære i finalen, stor ros til klubtrænerne og de ansvarlige hos Floorball Danmark ved Frederik Bloch der med stor succes har drevet dette frem og løftet niveaut i dansk floorball.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.