En ligadebutant på 34 år

I ligadebuten var jeg ude og se bla Rødovre-Hvidovre, og når der nu er skrevet optakt om alle holdene i ligaen, så kigger jeg efter specielt de spillere jeg ikke har set før.

En spiller sprang i øjnene nemlig Mikkel Havmand Brandt på 34 år. Han var skiftet til Hvidovre fra Greve til denne sæson, og det er da interessant, hvad er det for en historie der gemmer sig bag en ligadebutant på 34 år!

Så læs med herunder i den fine fortælling.

Hvor startede du med at spille og hvilket år?
Jeg startede med at spille i Greve Floorball i 2015. Så min floorball karriere har været relativt kort. Ellers har jeg dyrket fodbold og flagfootball på højt plan. Fodbold spillede jeg i mine unge år og var i en kort periode med omkring FCKs (eller KB som det hed dengang) bedste ungdomshold. Flagfootball, som er en form for amerikansk fodbold, her nåede jeg at spille 24 landskampe og var med til at vinde EM Bronze i 2003 og VM sølv 2006.

Hvad gjorde du begyndte på floorball?
Jeg kom desværre i den situation i at jeg i 2015 blev skilt fra min daværende kone, derved savnede jeg noget socialt samvær. Her syntes jeg holdsport en fantastisk facilitator til at skabe et netværk og komme ud og se nogle mennesker. Til at starte med overvejede jeg at joine et fodboldhold. Jeg endte jeg med floorball, da jeg havde en veninde som selv spillede og var anbefalede sporten.

Hvordan var din først træning og kan du huske din første kamp?
Kan tydeligt huske min første træning, det hele var nyt og jeg havde ikke styr på noget! Kan huske en af de første øvelser var at lærer hvordan man afleverede bolden korrekt. Greve var og er fortsat en fantastisk klub at integrere nye spillere, så stor ros til dem herfra.

Min første kamp var allerede efter en træning, kampen var for Greves 2. hold i serie 1  imod Bramsnæs Floorball, husker vi tabte kampen stort, på trods af nederlaget syntes jeg det var mega sjovt og blev bidt af sporten.

Hvad gjorde du valgte at skifte til Hvidovre og ligaen til denne sæson?
Det sjove ved sport for mig er at blive bedre og gøre alt hvad jeg kan indenfor de rammer, som min tid tillader til at blive så god som muligt! I den sidste sæson i Greve følte jeg ikke at jeg som spiller udviklede mig, derfor begyndte jeg at se mig om efter en klub, som havde en anden tilgang og spillede på et højere niveau. Til at start med var det planen at finde en divisionsklub, men en af mine tidligere holdkammerater fra Greve, havde taget skiftet til Hvidovre året forinden, han skrev at Hvidovre havde to åbne træninger Juni, hvor nye spillere kunne komme og prøve deres niveau af. Mit først svar tilbage var noget i retning af: “Er du sikker på, det er noget for mig?”. Dog efter lidt betænkningstid tænkte jeg, hvad var der egentlig var at tabe ved at give det et skud.

Da datoerne kom for de åbne træninger var jeg på ferie, men jeg fik lov til at komme den efterfølgende uge. Dog var træningen blevet skiftet ud med en træningskamp imod Herlev, desværre tabte vi kampen. Men jeg blev af Søren (red. Jønsson) inviteret til at starte efter sommerferien.

Hvad er den store forskel på liga og spil i Greve?
Det giver sig selv at et spring på fire niveauer fra Sjællandsserien til Unihoc-ligaen er et stort spring, hvilket også kan mærkes på tempo, teknik og fysik.

Herudover så opleves den største forskel på setuppet omkring et ligahold. Her er tilgangen fra klubbens, træneres og medspilleres signifikant mere ambitiøs.

Debut mod Rødovre i ligaen i en alder af 34 år, hvordan var det at spille den kamp?
Klart det er altid fedt at få debut for et nyt hold og Rødovre havde virkelig fået skabt nogle gode rammer for kampen, hvilket der naturligvis ikke er er ved kampe i de lavere rækker.

Personligt var jeg dog ret skuffet over resultatet, jeg spiller ikke i ligaen for at være “en ældre turist” 😉 men for at medvirke til lave gode resultater efter kampen mod Rødovre sad jeg med en følelse at der er mere i holdet end hvad vi fik vist.

Hvad gør at du kan være med trods en sen ligadebut?
Det er et utrolig godt spørgsmål, som jeg egentlig synes er svært at svare på, da det jo er Søren Jønsson, som i sidste ende har valgt at sende mig på banen.

Min egne tanker omkring spørgsmålet er med et langt liv med elitesport, at fællesnævnerne for atleter, som performer på et højt niveau indenfor boldspil er at de ligger pænt indenfor:  Teknik, fysik og taktik. Når det er sagt, mener jeg godt man kan spille i floorball-ligaen, selvom man ikke kan løbe 3 km på 12 minutter! Men hvis det er tilfældet, må de to øvrige parametre opveje manglerne indenfor det parameter som halter..

Med det in-mente viste jeg inden sommer opstarten at min udfordring vil være spillets tekniske facetter og det højere tempo i ligaen, et parameter som er svært at forbedre signifikant under en 2 måneders sommerpause. Så i stedet for at fokuserer på et parameter jeg alligevel ikke ville kunne nå at forbedre, valgte jeg at gå med de to øvrige elementer og derved forsøgte jeg at forbedre min fysik og taktiske forståelse.

Dette blev opnået ved at gå på en stram diæt med dertilhørende styrketræning. Dette medførte et vægttab på 8,5 kg over 6 uger. Det sidste parameter omkring det taktiske, her følte jeg egentlig jeg havde nogenlunde styr på det fundamentale men jeg forsøgte alligevel at optimere mine egne kompetencer ved at se en del youtube og læse nogle artikler om forskellige forsvarsformationer med mere.

Til sidst syntes jeg det er nødvendigit at anerkender at selvom sporten har haft fremgang de sidste år, så er floorball stadigvæk en nichesport i Danmark, og at jeg som relativ ny spiller og med en høj alder kan spille med på et ligahold også bunder i at sporten og derved talentmassen i Danmark begrænses af sportens størrelse og sportens evne til at holde fast i gode spillere over en længere årrække (med reference til din artikel om at gennemsnitsalderen i ligaen kun er 21,5 år).

Hvidovre har en del unge spillere, hvordan er det at være ’morfar’ i truppen?
Ha ha ha har nu ikke noget imod at være morfar, så længe drengene opfører sig ordentligt 😉 Spøg til side… Jeg syntes det er nogle fantastiske drenge som spiller på Attacks hold. Truppen er meget homogen og forrygende til at integrere nye spillere. Så at jeg er en af de ældste mærker jeg ikke rigtig i det daglige.

I rækkerne under ligaen findes en del spillere, fra de kampe du har spillet, tænker du det er utopi for de fleste spillere at komme i ligaen, eller er der faktisk flere spillere der godt kunne være?
Jeg har spillet imod og med rigtig mange gode spillere i Sjællandsserien og der har helt sikkert været spillere, som vil kunne spille oppe i rækkerne, om det lige er liga-niveau vil jeg meget nødigt gøre mig til dommer over.

Min oplevelse af forskellen på bredde og ligabold mener jeg udover det rent tekniske er at i bredde rækkerne falder tempoet markant i kampene fra ca. midt i 2. periode, så hvis man er god bredde spiller og har ambitioner om at spille liga, så er det klart det rent fysiske og evnen til at performe højt over 60 minutter, som man kan tænke på at forbedre.  

Hvad er dine egne forventninger til sæsonen og hvad glæder du dig til?
Mine forventninger til sæsonen 2018/19 er at jeg udvikler mig som floorballspiller og holdet ligeledes udvikler sig, er sikker på der ligger et stort potentiale i Hvidovre holdet.

Men med en liga der desværre kun har 8 hold tilmeldt er det klart at lidt af nerven bliver taget ud af kampene, derved glæder jeg mig også til der kommer mere på spil i slutspillet.

Hvorfor er der ikke flere ’ældre’ spillere i ligaen, har du et bud på dette
Det er et virkelig godt spørgsmål, som jeg syntes er svært at sige noget generelt omkring. Da folk er meget forskellige og kan have forskellige årsager til hvorfor man stopper. Personligt vil jeg sige at, da jeg i sin tid stoppede med at dyrke flagfootball på højt plan var det fordi jeg var blevet “mæt”, jeg havde vundet de turneringerne jeg kunne komme til at vinde og følte ikke længere jeg havde sulten til at tage de lange ture til Jylland for at spille kampe.

Når det er sagt syntes jeg det er brand ærgeligt for dansk floorball at gennemsnitsalderen kun er 21,5 år, som du skriver i din artikel. Og det faktum at der ikke er flere ældre spillere tror jeg komme til at have en betydning for de unge spiller som kommer op ikke har den nødvendige støtte og derved ikke udvikler sig så hurtigt som de eller ville kunne have gjort.

 

Listen herunder er alle spillere i ligaen født i 1980 erne, hvor mange er keepere, så du er den ældste markspiller!
He he ja det er da lidt skægt at se ens navn i toppen af listen, og sjovt at få “titlen” som den ældste markspiller, omvendt syntes jeg også listen er et udtryk for en lidt ærgelig tendens med at mange spillere trækker sig tilbage imens de stadig kan være med.

Mikkel Brandt Hvidovre 1984
Johan Uppström Brønderslev 1986
Anders Kjær (k) Frederikshavn 1986
David de Friis (k) Benløse 1987
Kasper Eriksen (k) Hvidovre 1987
Brian Jensen Rødovre 1987
Anders Holm Sunds 1987
Søren Jønsson Hvidovre 1989
Marko Krogsgaard Rødovre 1989
Niklas Nordh Rødovre 1989
Morten Guido Vanløse 1989
Johan Rindmar Vanløse 1989

Hvis du spillede som helt ung, hvem husker du selv fra din egen årgang som gode spillere.
Da jeg ikke har spillet floorball længe, så har jeg egentlig ikke de store navne at fremhæve. Men med et langt liv med sport på højt plan er der da et par navne, som popper op. Da jeg var meget ung var jeg i en kort periode inde omkring FCKs ungdomshold her spillede jeg på hold med Sebastian Svärd (som blev solgt til Arsenal) og Kevin Stuhr Ellegaard (solgt blev solgt Manchester City og i dag spiller i Elfsborg) begge spillere som var forrygende i ungdomsårene, omvendt har ingen af dem nået det potentiale som deres talent viste.

Hvis jeg skulle nævne nogle personer indenfor floorball, som jeg har følt har været en stor inspiration vil jeg nævne min tidligere træner fra Greve, Martin Petterson, Martin kunne med sin tekniske formåen afsmitte resten af holdet og fik vendt skuden i Greve og gjorde et taberhold til et hold som kunne spille med mod de bedste i rækken.

hvidovre rasmus madsen kasper eriksen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.